Trojica slovenských džudistov narazí aj na zvučné mená

24.06.2015 Celý región

Baku 24. júna (TASR) - Trojica slovenských džudistov na 1. európskych hrách v azerbajdžanskom Baku, ktoré sú zároveň aj majstrovstvami Európy, bude musieť vyradiť aj borcov so zvučnými menami, ak chce siahnuť na prenikavejšie umiestenia.

Milan Randl v sobotu v 1. kole narazí na 28-ročného Litovca Karolisa Bauzu a keby ho zdolal, tak sa stretne s Francúzom Alexandrem Iddirom. Ak by opäť zvíťazil, čaká na neho lepší z dvojice Mihael Zgank (Slovin.) - Joakim Dvärby (Švéd.). Najmä úvod bude pre Randl dosť zložitý, fyzicky 'nadupaný' Bauza pred dvoma rokmi v Budapešti skončil na ME bronzový a tento rok Randla zdolal vo štvrťfinále na turnaji GP v tureckom Samsune, vlani na ME v Montpellieri Randla vyradil a rovnako aj na ME'2010 vo Viedni v repasáži, vždy na ippon. Len 24-ročný Iddir na ME v Montpellieri skončil bronzový. Pri úvahách nad súperom v 3. kole sa Randlovi núka pravdepodobný súper v podobe Švéda Dvärbyho a toho pred EH v Budapešti na turnaji GP Milan Randl zdolal na jediné šidó.

Matúš Milichovský v -81 nebude mať v piatok na ružiach ustlané, po 1. voľnom kole mu žreb prisúdil 21-ročného Gruzínca Ušangi Margianiho, ktorý sa nedávno v Baku na turnaji Grand Slamu prebojoval až do finále. Nováčik na ME Matej Hajas vyzve v sobotu Poliaka Jakuba Wojcika a ak by sa m darilo, tak v ďalšom kole Nemca Dimitra Petersa. Wojcik by mohol byť priechodný, vlani štartoval aj na Turnaji SNP v Banskej Bystrici, kde zvíťazil a odniesol si aj odmenu 1000 eur vypísanú v memoriáli Zoltána Pálkovácsa. Skúseného 31-ročného Petersa zdobí bronz na MS v Riu'2013 i vlaňajšie prvenstvo na Grand Slame v Abu Dhabi.

Reakcia šéftrénera slovenského džuda Rastislava Mezovského na žreb: "Súperov si ťažko bolo možné vyberať, predsa len sú to majstrovstvá Európy. Milanovi Randlovi verím, mohol by prekvapiť, no Bauza pre neho už zo dva-tri roky znamená neprekonateľnú prekážku. Podľa mňa nastal akýsi blok v hlave Milana, na druhej strane, ak by zvíťazil, tak by sa mohol doslova nakopnúť na ďalších súperov. Pre Milichovského bude Gruzínec mimoriadne ťažký súper, z tejto krajiny nikto slabší nepochádza, vždy sú to borci s nepríjemným štýlom džuda. No a pre Hajasa to bude prvá takáto skúška, každé jedno víťazstvo bude u neho mimoriadne cenné."
 

Vyberte región